Članci poređani po datumu: četvrtak, 25 januar 2018

DAN ZA ZDRAVLJE - Idem kod ginekologa !

Maligna bolest se razvija godinama, ponekad i do 15 godina,i što se u ranijoj fazi otkrije lečenje je uspešnije jer se potpuno hirurškim putem može otkloniti. Zato su važne redovne kontrole lekara.

Ove nedelje kada se obeležava Evropska nedelja protiv raka grlića materice pozvaćemo sve naše sugrađanke na kontrolu kod ginekologa. Veoma je važna redovna godišnja poseta ginekologu, koji će uzimanjem PAPA brisa i urednim nalazom isključiti bolest grlića materice, dok će ginekološkim USG nalazom potvrditi radi li se o zdravim jajnicima i materici.

Pored redovnih kontrola važno je voditi uredan život, koristiti sve namirnice ali i imati mere u svemu. Voditi računa o higijenskim pravilima, kao i bezbednom seksualnom ponašanju. Raditi svoj posao i uživati u njemu. Dovoljno se odmarati i oporaviti u dobrom snu. Družiti se, radovati i nasmejati. Važno je i osvrnuti se oko sebe i pomoći onome kome je pomoć potrebna. Iz ovog se vidi da je zdravlje samo jedna dobra organizacija i sinhronizacija mnogih životnih elemenata koje svakodnevno obavljamo.

Ukoliko poznajete nekog ko je lečen od raka uputite ga u Centar Zdravka , Straparski put C11, svakog radnog dana od 17-19 sati. Ovde može dobiti odgovor stručnjaka na sva pitanja u vezi bolesti kretanja kroz sistem lečenja, ishrane i pshihološke podrške.

Informacije se tokom celog dana mogu dobiti na telefon 025 44-00-44.

Objavljeno u 2018. godina
© 2024 NALOR - Nacionalna asocijacija lečenih od raka. Web by Chilli media
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…