Članci poređani po datumu: sreda, 13 jun 2018

U Briselu od 8-10. juna održan je kongres pacijenata koji je organizovala European Cancer Patient Coalition. Na kongresu je učestvovalo 156 organizacija,210 učesnika iz 35 zemalja. Predavanja su držali lekari i zdrastveni radnici, koji su pacijentima pričali o komunikaciji sa lekarima, o boljem položaju pacijenta tokom lečenja, imuno-onkološkoj terapiji i o kvalitetu života tokom lečenja.

Takođe učesnici kongresa su imali mogućnost da podele između sebe svoja iskustva napredak u lečenju koji se primenjuje u njihovim zemljama. Ove godine je u središtu pažnje bila leukemija i melanom. Pacijenti koji su preživeli borbu sa bolešću su pričali o svom put od početka lečenja pa do danas. Atomsfera je bila radna, interesantna i isto tako poučna. Osim predavanja imali smo vremena da se upoznamo sa Brisleom pogledamo njegove znamenitosti.

Za tri dana ovog kongresa rodila su se nova prijateljstva, znanja, iskustva, i nove uspomene. Hvala European Cancer Patient Coalition na sjajnom organizovanom događaju i sjanom iskustvu.

Objavljeno u 2018. godina
© 2024 NALOR - Nacionalna asocijacija lečenih od raka. Web by Chilli media
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…