Članci poređani po datumu: subota, 06 jul 2019

subota, 06 jul 2019 06:04

Oporavak u Sokobanji 2019.

Članovi Društva za borbu protiv raka iz Sombora, Apatina, Koluta, Kljajićeva, Monoštra su krajem juna pet dana boravili na oporavku u SokoBanji.

Obišli smo znamenitosti banje,upoznali se sa njenom tradicijom i njenim izletištima.Potražili smo i duhovnu utehu i pomoć u predivnim našim manastirima Đunisu i manastiru Sv.Romana u kojem smo čuli dirljivu priču o čuvenom pukovniku ruske vojske,dobrovoljcu Nikoli Nikolajeviću Rajevskom koji gine kao dobrovoljac‚1876g u Srbiji u borbi s Turcima i ovde ostavlja svoje srce a po kome je Lav Tolstoj osmislio svog junaka iz Ane Karenjine, grofa Vronskog.

Uživali smo u prelepoj prirodi banje ,šumovitog Ozrena ,Rtnja, i udisali vazduh pun radona sa mirisom lipe.

Dragoceno je bilo medjusobno druženje i upoznavanje, razmena iskustava i ohrabrivanje osoba kod kojih je lečenje u toku. Svega ovog ne bi bilo da nam apatinska opština nije obezbedila siguran i udoban prevoz, i da nismo imali vaučere Ministarstva trgovine turizma i telekomunikacija Republike Srbije .

Objavljeno u 2019. godina
© 2024 NALOR - Nacionalna asocijacija lečenih od raka. Web by Chilli media
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…