Članci poređani po datumu: ponedeljak, 03 jun 2019

Rekreacija je deo terapije osoba lečenih od raka. Imati u biografiji dijagnozu maligne bolesti ne znači da se povučeš u sebe, u kutak svoje sobe, i ne izlaziš van dvorišta. Kretanje, komunikacija sa okolinom znatno smanjuje stres i strahove. Svaki pokret je lekovit u terapiji maligne bolesti,a razgovor sa sobom i sa prirodom može biti motivišući za veću snagu za borbu sa bolesti.

Ova jubilarna godina, 50 godina postojanja Društva za borbu protiv raka , će biti u znaku rekreacije, fizičke aktivnosti kao faktoru da se lakše živi sa bolesti, i spreče komplikacije. Jedna grupa članova Društva za borbu protiv raka je već na moru, uživaju na suncu u Nei Poriju (Biljana, Slavujka,Danilka,Mara, Nada, Slavica, Đuka, i Ivan). Krajem meseca više od 40 članova udruženja ide na petodnevnu ekskurziju u Soko Banju, a već uveliko planiramo razne rekreativne aktivnosti (šetnja, kupanje, pecanje, veslanje) na Prvom Letnjem kampu za lečene od raka koji će se održati u Bačkom Monoštoru od 5-8. septembra. Na kampu ćemo šetati, vežbati jogu,veslati , pecati, plivati. Na prvom letnjem kampu ćemo plivati svi zajedno. I žene kojima je dojka amputirana, i osobe koje nose stoma pomagala, i oni sa limfedemom, i svi ostali, bez stida, u dobrom raspoloženju. Lepota jednakosti u raznolikosti.

Pogledajte fotografije iz Nei Porija, jun 2019.

Objavljeno u 2019. godina
© 2024 NALOR - Nacionalna asocijacija lečenih od raka. Web by Chilli media
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…