Članci poređani po datumu: petak, 07 septembar 2018

petak, 07 septembar 2018 08:58

Predavanje o psihoonkologiji u Novom Sadu

Tražila se stolica više na predavanju i radionici o važnosti psihoonkologije za bolji kvalitet života sa malignom bolesti, u okviru projekta podržanog od Minisarstva zdravlja Republike Srbije, održanog 6.septembra u DZ Novi Sad.

Važnost edukacije iz ove oblasti su podržali prof dr Vicko Ferenc, državni sekretar Ministartva zdravlja, onkolog,i direktor Doma zdravlja Novi Sad, Prim dr Veselin Bojat. Zainteresovani stručnjaci i pacijenti zajedno su poslušali Doc dr Tamaru Klikovac i Prim dr Đerđi Šarić ispred NALOR(Nacionalne asocijacije lečenih od raka).

Veliku pomoć u organizaciji ovog skupa dala je Asocijacija za unapredjenje zdravlja, udruženje koje predstavilo kao odličan resurs za podršku pacijentima nakon završenog lečenja.

O mogućnostima jednog udruženja pacijenata govorila je Vesna Imbronjev, specijalista strukovna medicinska sestra. U živoj diskusiji podstaknuta je veća pažnja prema psihološkoj podršci i saradnji institucija sa udruženjima pacijenata.

Objavljeno u 2018. godina
© 2024 NALOR - Nacionalna asocijacija lečenih od raka. Web by Chilli media
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…