Članci poređani po datumu: sreda, 02 maj 2018

U maju je Društvo za borbu protiv raka u Somboru domaćin dva seminara.

11. i 12. maja će se u Centru Zdravka okupiti psiholozi i socijalni radnici iz više gradova u Srbiji koji rade sa onkološkim pacijentima da bi stekli više znanja iz oblasti psihoonkologije. Voditelj ove edukacije je Doc dr sci Tamara Klikovac, klinički psiholog i porodični terapeut, osoba sa velikim iskustvom rada u onkološkoj ustanovi. Pokrovitelj je IWC /Intarnacionalni ženski klub/ koji je u ovom projektu prepoznao klicu razvoja psihonkologije u Srbiji, koja ju pravom obliku podrške onkološkom bolesniku tek treba da se ugradi u zdravstveni sistem. Sada su neki oblici psihosocijalne podrške dostupni samo u institutima, dok na nivou primarne i sekundarne zdravstvene zaštite nisu prepoznati. Jedina mesta gde ovu podršku pacijenti mogu dobiti su pojedina udruženja lečenih osoba.

26. maja će se u Domu učenika srednjih škola u Somboru održati tradicionalni seminar U Fokusu, ove godine na temu Melanom-prevencija, dijagnostika i lečenje raka kože. Na ovom seminaru će se članovima Nacionalne asocijacije lečenih od raka, volonterma Crvenog Krsta i gradjanima Sombora pružiti niz korisnih informacija kako se zaštiti od prejakog sunca, o dermoskopiji, o savremenom lečenju melanoma. Medju predavačima će biti i Doc dr Borislava Nikolin, dr Vera Šćepanović, Dr Vesna Ilić.

Objavljeno u 2018. godina
© 2024 NALOR - Nacionalna asocijacija lečenih od raka. Web by Chilli media
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…