Aktivnosti Udruženja „Hrast“ povodom Svetskog dana borbe protiv raka

19 mart 2017
(0 glasova)

Povodom Svetskog dana borbe protiv raka 04. februara 2017.g. održana je edukativna tribina u Grdelici. Pored predavanja o samopregledu dojke, održano je i predavanje ispred Udruženja „Hrast“ na temu:,, Put do pobede“. Predsednica Udruženja ,,Hrast“ Zorica Menković je prisutnima skrenula pažnju na važnost razbijanja predrasuda o raku, kao i na važnosti stvaranja humanijeg odnosa prema obolelima. Akcenat je stavljen i na jačanje samopoštovanja obolelih uz podršku kako pojedinaca tako i šire društvene zajednice. Lekar tribine dr Lidija Dimitrijević je pored predavanja, prisutnima održala i obuku o samopregledu dojke. Sa velikom pažnjom i posebnim interesovanjem propraćena je tribina od strane 70-ak osoba u Domu kulture, u Grdelici, nedaleko od Leskovca.

Zbog posebnog interesovanja i prepoznavanja potrebe, odn. edukacije o malignim bolestima kao i osnaživanja i pružanja podrške obolelim osobama od raka, tribina u Grdelici postaje tradicija.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…