četvrtak, 23 mart 2023 05:18

„Cvet na dar“: 20. mart, Nacionalni dan borbe protiv raka dojke

Članice Asocijacije za unapređenje zdravlja i Vojvođanske asocijacije lečenih od raka „Valor“ su i ove godine tradicionalnom manifestacijom „Cvet na dar“ unele strukovima narcisa sunce i toplinu u bolesničke sobe na Institutu za onkologiju Vojvodine u Sr.Kamenici.

Ove godine su se manifestaciji priključile žene iz Udruženja „Kolibri za porodicu“ koje su svojim veštim rukama sašile jastučiće posebne za sve žene koje su operisale rak dojke jer korišćenjem takvih jastučića smanjuju mogućnost nastanka limfedema ruke.

Iz udruženja „Žena uz ženu“ lečena žena od raka dojke Ana Dornik je donirala svoju knjigu koja motiviše žene na brži oporavak a najmalđi i najslađi su mališani iz vrtića „Vendi“ Radosnog detinjstva koji su nacrtali čestitke i napisali motivacone poruke za sve žene koje su tog dana hospitalizovane sa dijagnozom rak dojke. „1000 zagrljaja za oporavak“, „Brzo ozdravi,cmok“,“Mislim na tebe,ozdravi brzo“..i tradicionalno uz nas kompanija „Minaqua“ koja je donirala flašice vode.

Mediji su ispratili manifestaciju,bilo je i po koja suza nežnosti.

Asice svakog prvog četvrtka u mesecu održavaju radionice podrške ženama koje su hospitalizovane na onkologiji i daje nadu da život se ne završava već počinje sa drugim kvalitetom!

© 2024 NALOR - Nacionalna asocijacija lečenih od raka. Web by Chilli media
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…