Od 22. 04. do 28. 04. 2023. realizovan je projekat „Budi hrabra” Asocijacije za unapređenje zdravlja i Udruženja „Žena uz ženu”. Puno nam je značila podrška Uprave za zdravstvo Grada Novog Sada. UZ pregled dojki i edukacija žena za samopregled je sprovedena kod 502 žene. Kod 5 žena su pronađene suspektne promene i one su upućene na dalju dijagnostiku kod svojih lekara. Žene su prošle kroz edukaciju za samopregled dojki na torzo simulatoru i razgovarali smo o prednosti fizičke aktivnosti koja umanjuje stres i utiče na smanjenje gojaznosti. Ukazali smo i na značaj ostavljanja pušenja kao jednog od faktora rizika za nastanak malignih bolesti. Studentkinje-volonterke Saveza studenata Medicinskog fakulteta su nesebično pomogle u anketiranju žena koje su došle na pregled i veliko im hvala. Pokazale su veliku empatiju koja se danas retko sreće. Hvala divnim dr Jeleni Đokić i dr Jeleni Konjević na stručnim pregledima i strpljivosti u razgovoru sa svakom ženom. Hvala kompaniji „Minaqua” koja je uvek tu da pomogne sa svojom vodom i podseti nas koliko je značajno za zdravlje da unosimo dovoljnu količinu vode. Hvala Novosađankama i našem Gradu Novom Sadu, Upravi za zdravstvo na prepoznatoj potrebi za podizanje svesti naših sugrađanki! Asocijacija za unapređenje zdravlja! Vesna Imbronjev
Kolegi Milanu Milovanoviću, studentu Master akademskih studija zdravstvene nege na Medicinskom fakultetu Unverziteta u Novom Sadu, je potrebna pomoć oko izrade završnog Master rada. Poštovani članovi i pratioci, ako bi bili ljubazni da popunite jednu anketu (traje svega nekoliko minuta) da pomognemo mladom zdravstvenom radniku da uspešno završi svoje studije. Vaši podaci će biti potpuno anonimni. Klikne ovde da prisupite anketi. Hvala!
četvrtak, 30 mart 2023 14:05

Martovski sastanak članica NALOR

Drugi susret članova NALOR preko video konferencije održan je 30.3.2023. Tema je bila prezentacija aktivnosti tokom Marta meseca borbe protiv raka u Leskovcu, Apatinu, Majdanpeku, Beogradu, Somboru, razmena iskustava i dogovori za dalji rad. Predstavila su nam se nova udruženja u sastavu NALOR :"Nada" iz Apatina koje vodi Biljana Benić i "Nismo sami" iz Majdanpeka, koje vodi Lidija Tešić.
Događaj je organizovan 23. marta od 11 sati, u Prostoru “Miljenko Dereta” (Dobračina 55, Beograd) BIRN i Građanske inicijative su predstavili rezultate godišnjeg monitoringa sprovođenja javnih konkursa u oblasti medija, civilnog društva, kulture i omladine kao i trendove u potrošnji više od 22 milijarde dinara u periodu od 2019. do 2022. godine. Ima li javnog interesa u javnim konkursima - i zašto ne? Javni konkursi najvažniji su izvor novca za brojne medije i organizacije civilnog društva. Ujedno, oni su i često osporavani model državnog finansiranja, zbog brojnih zloupotreba, proceduralnih nedostataka i nenamenski potrošenog novca. Na javnom događaju predstavlljena je dopunjenua baza podataka, najnovije zaključke analize, istraživanje o primerima zloupotrebe, kao i preporuke za unapređenje procedura i praksi sprovođenja javnih konkursa.
Članice Asocijacije za unapređenje zdravlja i Vojvođanske asocijacije lečenih od raka „Valor“ su i ove godine tradicionalnom manifestacijom „Cvet na dar“ unele strukovima narcisa sunce i toplinu u bolesničke sobe na Institutu za onkologiju Vojvodine u Sr.Kamenici. Ove godine su se manifestaciji priključile žene iz Udruženja „Kolibri za porodicu“ koje su svojim veštim rukama sašile jastučiće posebne za sve žene koje su operisale rak dojke jer korišćenjem takvih jastučića smanjuju mogućnost nastanka limfedema ruke. Iz udruženja „Žena uz ženu“ lečena žena od raka dojke Ana Dornik je donirala svoju knjigu koja motiviše žene na brži oporavak a najmalđi i najslađi su mališani iz vrtića „Vendi“ Radosnog detinjstva koji su nacrtali čestitke i napisali motivacone poruke za sve žene koje su tog dana hospitalizovane sa dijagnozom rak dojke. „1000 zagrljaja za oporavak“, „Brzo ozdravi,cmok“,“Mislim na tebe,ozdravi brzo“..i tradicionalno uz nas kompanija „Minaqua“ koja je donirala flašice vode. Mediji su ispratili manifestaciju,bilo je i po koja suza nežnosti. Asice svakog prvog četvrtka u mesecu održavaju radionice podrške ženama koje su hospitalizovane na onkologiji i daje nadu da život se ne završava već počinje sa drugim kvalitetom!
Strana 1 od 83
© 2024 NALOR - Nacionalna asocijacija lečenih od raka. Web by Chilli media
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…