utorak, 04 oktobar 2016 00:00

Saveti o ishrani onkoloških bolesnika

U organizaciji nacionalnog invalidskog udruženja “ILKO“ Srbije, danas je u Crvenom krstu održana prezentacija na temu “Niste sami – psihološka podrška i ishrana onkoloških bolesnika u svim fazama lečenja“. Projekat, koji je podržalo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, ima za cilj da se adekvatnim informacijama o načinu ishrane unapredi kvalitet života pacijanata kako bi bolje podneli često dugotrajno lečenje.

Odgovore na mnoga pitanja i nedoumice o pravilnom načinu ishrane, tokom i nakon terapije, dala je Milka Raičević, dijetetičar-nutricionista kroz današnje predavanje. Ishrana jeste izvor života ali od hrane se i oboljeva, pa se o tome mora govoriti stalno. Prehrambena industrija nudi mnogo proizvoda i to su problemi današnjice. Ishrana je takođe veoma važan deo onkološkog lečenja i može da ima uticaj na uspešnost lečenja, da pomogne u borbi protiv malignih bolesti – objasnila je Milka Raičević, ovom prilikom.

Predsednica Nacionalnog invalidskog udruženja “ILKO“ Srbije, Snežana S. Milojević poručila je, da je veoma važno da se govori o ovoj temi, jer se na ovakvim predavanjima pružaju prave informacije obolelilima koje mogu da pomognu da se što pre vrate u normalne životne tokove.

Inače, udruženje “ILKO“ Srbije postoji već 14 godina, a ima za cilj da svakom bolesniku i članu njegove porodice budu dostupni saveti, informacije o bolesti, njenom otkrivanju i lečenju kao i iskustva obolelih koji su već prošli sve faze prilagođavanja na nov način života.

© 2023 NALOR - Nacionalna asocijacija lečenih od raka. Web by Chilli media
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…