subota, 14 januar 2023 08:04

U Gakovu održana "Čajanka u zdravlje"

Sinoć je u Gakovu, u Domu kulture, na poziv Daliborke Terzija, održano inspirativno i toplo veče. Za mame, bake, tetke, za decu, za članice Društva za borbu protiv raka iz Sombora i domaćine.

Bila je to zajednička aktivnost Udruženja somborskih učitelja i Drustva za borbu protiv raka. Dok su deca imala slikarsku radionicu sa temom zdravlje, za žene je realizovana ČAJANKA U ZDRAVLJE. Doktorka Đerđi Šarić i članice udruženja Mara Dobrić, Cecilija Miler, Tatjana Kolar su uz čaj i kolačiće razgovarale sa ženama o prevenciji raka, o zdravim stilovima života, ranom otkrivanju maligniteta, brizi o onkološkim pacijentima u porodici, ali i o iskustvima obolelih, te važnosti i značaju podrške koju udruženje obolelih od raka pruža svojim članovima, njihovim porodicama i svima koji im se obrate. U toplom i neposrednom razgovoru, moglo se čuti i koliko je malignitet u početku naizgled neprimetan i koliko je važno poznavati i osluškivati svoje telo, kako zbog ličnog zdravlja, tako i zbog nama dragih članova porodice. Istaknuto je koliko je podrška bliskih ljudi u bolesti i nemoći važna, te da udruženje svoju misiju ostvaruje posvećivanjem i osnaživanjem svakog člana, i skretanjem pažnje zajednice na osetljive članove. Uz osmehe, ispričana je poneka anegdota iz perioda lečenja članica udrizenja, te sa putovanja i izleta koja se u udruzenju često organizuju.

Dečija likovna RADIONICA realizovana je sa temom ZDRAVLJE ZA MAME, BAKE, TETKE I SVE TETE. Deca su slikala šta podrazumevaju pod zdravim stilovima života. Njihovi radovi biće izloženi na sutrašnjoj dečijoj radionici koja se organizuje u okviru Somborskog zimskog raspustilišta.

Saradnja Udruženja somborskih učitelja i Društva za borbu protiv raka biće nastavljena i u narednom periodu.

© 2023 NALOR - Nacionalna asocijacija lečenih od raka. Web by Chilli media
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…