utorak, 01 novembar 2016 00:00

„Nađi vreme za sebe i mene“

Povodom obeležavanja oktobra – Svetskog meseca borbe protiv raka dojke i dana zdravlja dojki, u subotu 15.10.2016.god. Udruženje žena obolelih i lečenih od raka dojke „Budimo zajedno“ organizovalo je akciju u cilju edukovanja javnosti o raku dojke uz poruku „Nađi vreme za sebe i mene“.

Cilj akcije bio je širenje informacija o zdravlju dojki, značaju preventcije i ranog otkrivanja raka dojke kod žena i devojaka, značaju odaziva na skrining, sa posebnim osvrtom na faktore rizika za nastanak raka dojke na koje se može uticati - fizička aktivnost, pravilna ishrana i gojaznost kao i značaju psihološke podrške.

Gosti Udruženja, na akciji u TC Ušće, bili su dr Ljiljana Lazić, specijalista socijalne medicine i specijalista menadžmenta u zdravstvu, Dr Olivera Ćirković, spec. pedijatrije, geštalt psihoterapeut, ordinacija BEOMED, dr Nada Macura potparol Hitne pomoći, predstavnici Kancelarije za skrining kao i brojne poznate ličnosti.

© 2024 NALOR - Nacionalna asocijacija lečenih od raka. Web by Chilli media
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…